Kas ir cūciņa Pepa?

Bērns šonedēļ slimo, tāpēc, cenšoties viņam sagādāt pēc iespējas mazāk pārdzīvojumu, ļāvu skatīties multfilmas mazliet vairāk nekā parasti. Divgadīgajai Amēlijai patīk, kad arī mamma piebiedrojas multfilmu skatīšanās procesā un komentē to, ko katrs varonis dara. Līdz ar to šonedēļ vienīgais kinodarbs, ko esmu skatījusies ir īssēriju multfilma Cūciņa Pepa. Esmu iepazinusi šo tēlu no A-Z un tagad sāku noprast, kāpēc vesela pusgada garumā meita par šo animācijas varoni tik ļoti fano.

  1. Katra sērija iesākas ar ļoti lipīgu meldiņu.
  2. Katra sērija iesākas ar vienu un to pašu (bērnus piesaista jau redzētas lietas), kā Pepa iepazīstina skatītājus ar savu ģimeni, sacīdama: „Tā ir mana mamma, tas ir mans tētis un tas ir mans brālis Džordžs.” Loģiski, ka bērna pirmie vārdi ir mamma, tētis, brālis vai māsa, tāpēc nav jau nekā bērniem saprotamāka kā stāsts par ģimeni, šajā gadījumā par tipisku happy family.
  3. Daudzi elementi, kas acīmredzot ir Pepas ģimenes paradumi, katrā sērijā atkārtojas. Un bērniem taču ļoti patīk viss, kas atkārtojas, un vēl pašiem atkārtot. Tā, piemēram, katra sērija beidzas ar ģimenītes smiešanos tā, ka visi, kājeles vien spirinādami, nokrīt zemē.giphy
  4. Pepa rukšķ, kas bērniem šķiet ļoti jautri, un viņi gribot negribot paši iemācas darīt tieši tāpat. Arī Amēlija rukšķina, pateicoties savai draudzenei Pepai.
  5. Pepas tētis ir omulīgi apaļīgs, un viņam garšo šokolādes kūka un cepumi. Lieki piebilst, ka tas garšo arī bērniem.
  6. Multfilmā tiek parādītas ikdienišķas situācijas – iešana uz bērnu dārzu, lēkāšana peļķēs, spēlēšanās ar draugiem un rotaļlietām, braukšana ciemos pie vecmāmiņas. Bērns to visu zina, un tas viņam šķiet pazīstams, tātad tuvs un mīļš.
  7. Pepa ir vienkārši, bet ļoti skaisti uzzīmēta multfilma, tāpēc veiksmīgi komercializējama. Jo vairāk Pepas konfekšu, puzlīšu un krekliņu veikalos pārdodas, jo vairāk bērns grib šo multfilmu skatīties.maxresdefault (1).jpg

Ko mana meita ir iemācījusies, skatoties šo multeni?

  1. Kā jau teicu – rukšķēt.
  2. Runāt, jo viens no pirmajiem viņas skaidrajiem vārdiem bija- , bez šaubām, Pepa.
  3. Tiranizēt vecākus, viņiem pieprasot uzlikt atkārtojumā vienu un to pašu sēriju vēl un vēl…
  4. Pirms iešanas uz dārziņu izvēlēties apģērbu pašai. Jo loģiski, ka vienmēr grib izvēlēties vienu no krekliņiem, kur attēlota Pepa.
  5. Pacietību. Tad, kad visi Pepas krekliņi ir netīri, viņai nākas gaidīt, kad tie izmazgāsies un atkal varēs vilkt mugurā.

IMG_6949

Kāpēc ļauju meitai skatīties šo multfilmu?

  1. Tā ir labsirdīga. Paredzēta bērnu dārza bērniem un nekādas vardarbības vai muļķību tajā nav.
  2. Atvieglo problēmu izvēlēties bērnam apģērbu. Jāpērk tas, kur virsū Pepa.
  3. Manuprāt, ir jauki, ja tik agrā vecumā bērnam ir savs elks.
  4. Daudzu vārdu un vārdu savienojumu, kurus mana meita iemācījusies lietot, izcelsme ir tieši šī multfilma.
  5. Te ir tik daudz absolūti muļķīgu, bet tik bērnišķīgi smieklīgu atgadījumu, ka nav jau nekā slikta, ja bērns savu bērnību kaut drusciņ izdzīvo  arī multenē.

Pepai ir sava harizma. Tā piesaista bērnu uzmanību, un varu droši teikt – viena no visnekaitīgākajām multfilmām, ko piedāvā televīzija.

 

 

 

Komentēt